Flyttens baksida..

Finns det någe tråkigare än att flyttpacka och flyttstäda.. det tar ju aldrig slut med grejer här hemma.. Blir bara fler och fler kartonger och påsar, men tycker inte det minskar så mycket i skåpen=(

Tur att jag e ledig från jobbet både idag och på onsdag.. Kommer behöva hela dagen idag för att packa och hela onsdagen för att städa.. Kommer nog sova här på Östermalm i natt oxå, men försöka flytta så mycket grejer som det går att få in i bilen.. Sen ska Stoffe och Linus ta de stora grejerna imorrn..

Måste fortsätta nu.. Ska packa lite till sen drar jag nog bort till lägenheten och fixar lite där..

Xoxo Marika

Nu bär det av söder ut..

Idag börjar flytten till Lundagatan, Södermalm.. Håller på att packa det sista här hemma, fattar inte var alla grejer kommer ifrån.. Kom hem typ kl 22 igår kväll, men har hunnit det mesta vi planerat i helgen.. Skönt..

Nu ska jag fortsätta packa..

Xoxo Marika

Lång dag..

Har hunnit ganska mycket idag, men en hel del kvar att göra.. Sitter å kollar fotboll och dricker lite vin nu.. Skönt att bara slöa i soffan.. Kommer nog somna snart.. Lite trött faktiskt.. Men det känns ändå som att det går framåt, om jag hinner det jag ska imorrn så är vi bra med i matchen lixom.. Är mycket fin lir kvar som tar tid.. Spännande att snart få flytta in i sitt alldels egna hem..

Tar kort hela tiden så snart kommer det bilder=)

Xoxo Marika

Nu gäller det..

Sista rycket om man säger så.. Är ledig lör,sön,mån..  Nu måste vi bli klara med så mycket som det bara går då det blir inflyttning på måndag.. Spännande.. På mitt schema står en massa målande.. Blev helt klar med väggarna i sovrummet igår vilket faktiskt innebär att jag ligger lite före planeringen.. Men vij får väl se hur det ser ut efter idag.. Vill hinna så mycket men tiden rinner ibland ifrån en..

Xoxo  Marika

Lite fix..

Blev massa spacklande idag, börjar bli riktigt grym på det=) Målade lite oxå, en dörr och runt våra fönster.. Imorrn ska det slipas, och förhoppningsvis kan vi måla sovrum och hall på onsdag.. Blev en sväng till Ikea oxå kollat på garderoben vi ska köpa..

Har fått önskemål om före och efter bilder och det lovar jag att fixa, har bilder på före och om allt går som det ska så kommer jag kunna ta efterbilder om 1 vecka.. Håller tummarna för det..

Xoxo Marika

Lång sovmorgon..

Va nog tröttare än vad jag trodde, halv 11 vaknade jag idag.. Har varit i affären och handlat frukost och nu ska jag dra bort till lägenheten.. Klockan börjar bli mycket ju.. Har blivit van att gå upp så tidigt så  nu känns det som att halva dagen är borta och jag har inte gjort nåt alls...

Xoxo Marika

Oj vilken helg..

Helgen känns som den varit väldigt lång, men snart så har vi ett kök klart=) Christofer å Stefan (hans pappa) har varit så jäkla duktiga.. Jag å Ingela har hjälpt till så gott det går sen har det blivit att spackla och slipa för min del, Har även lyckats städa lite bakom våra äckliga element så de nu inte är fullt så hemska.. Är så mycket vi måste hinna göra i veckan så jag inte vet om jag ska skratta eller gråta.. Inflyttning om 8 dagar.. Ska tydligen spackla å slipa större delen av dagen imorrn, gillar inte att slipa, man blir trött i armen och man själv och lägenheten blir täckt av damm.. 

Jag är otroligt trött nu, har ju inte bara varit i lägenheten utan jobbat oxå upp kl 5 fredag och kl 6 lördag och söndag.. Vet inte vad jag ska skriva, ska ta lite kort imorrn så ni kan se hur det går för oss.. Måste ske stora framsteg de närmaste dagarna om vi ska bli klara i tid.. Finns en stor risk att det inte kommer va så många inlägg här den närmaste tiden...

Xoxo Marika 


Jag kan själv..

Blev 5 timmars jobb i lägenheten idag på egen hand.. Målat och fixat lite.. Christofer fick ledigt ikväll och är ute å äter middag med några från jobbet.. Själv är jag riktigt trött så ska slöa en stund här på soffan sen sova..
Funderar ganska ofta på vad jag ska bli när jag blir stor, nu kan jag iaf stryka målare, byggare (eller liknande) från den listan, efter att provat i några veckor så känner jag att det inte är något för mig.. Känner ingen passion för det yrket, men skulle gärna anställa nån som gör det om vi skulle behöva renovera fler lägenheter=)



Så här ser man ut när man målar tak hemma hos oss..  Måste säga att jag längtar tills detta är över...

Xoxo Marika

Tvätten är klar..

Tvätten är färdig och jag har hunnit med en promenad.. Nu ska arbetsbyxorna snart dras på sen blir det några timmars jobb, måla å städa.. Längtar så tills allt e klart... Tror att det kommer bli fint=)

Xoxo Marika

Vart tog den vägen?

Vaknade med solen i ansiktet och tänkte att det skulle bli ännu en dag med fint väder, men när jag tittar ut nu så är det typ bara moln på himlen, vad ska det va bra för lixom??

Gick upp typ kl 8 idag håller på å tvättar, funderar på en promenad.. Har ganska bra med träningsvärk i benen efter jogging 5km och sen Booty express på gymet igår.. Va skönt att träna hoppas hinna med ett Core express pass ikväll, mage måste ju oxå få jobba lite..=)

Är ledig idag så ska iväg till nya lägenheten och försöka måla så mycket det bara går, tiden börjar bli knapp typ 1,5 vecka tills vi måste va klara med så pass mycket att vi kan bo där.. Undrar hur det ska gå..

Oj måste ner till tvättstugan.. Hörs sen..

Xoxo Marika

God morgon, god morgon..

Solen skiner och jag har varit vaken lite mer än 1 timme.. Har blivit lite frukost och Vakna med the Voice.. Jobbar kväll idag så blir inge jobb i lägenheten.. Behöver dock diska och städa lite här hemma, ser rent ut sagt förjävligt ut.. Tänkte absolut ta en promenad i solen och sen om jag hinner blir det en sväng till gymmet, gäller att utnyttja sina lediga stunder..

Måste komma igång att träna regelbundet snart, men tiden räcker inte riktigt till just nu, får ta tag i det ordentligt i april, är förhoppningsvis lite varmare väder då oxå så man kan va ute och jogga..

Tröttnade på att måla igår så gjorde klart det jag skulle göra (måla listerna en 2:a gång) sen fick jag hjälpa Stoffe att spackla.. Va ganska duktig om jag får säga det själv=)

Xoxo Marika

Tack..

Tack för det fina vädret idag.. Har varit så trött senaste veckan, men efter en timmes promenad med solen i ansiktet känns det faktiskt mycket bättre..

Christofer ska snart hämta mig, gissa vad vi ska göra ikväll.. Jo, tro det eller ej men det står målning på mitt schema.. NI måste tycka att min blogg (och mitt liv) är otroligt intressant att läsa om just nu.. Är en tuff månad det här, men bara 2 veckor kvar sen ska jag förhoppningsvis ha lite annat att skriva om..

Xoxo Marika


Vill inte..

Vet att vi har ett super tajt tidsschema om vi ska va klara till 1:a april, men ikväll vill jag verkligen inte..
Jaja, inte mycket att göra åt, bara att pallra sig iväg.. Ska fortsätta med min målning, känns som ett evighetsprojekt..

Skrev på de sista papprerna idag, så nu är lägenheten betald och bara min å Stoffes=)

Xoxo Marika

Bilder..

Oj va trött jag är efter den här helgen.. Har målat klart väggarna i vardagsrummet så det som är kvar där är alla lister, fönster och element så hade tänkt fixa klart det i veckan, ska även börja måla hallen.. Christofer har varit jätte duktig och satt upp väggen mellan köket och sovrummet.. 

 
 
   


Visst har vi varit lite duktiga i helgen??

Xoxo Marika

Måla, måla, måla..

Bor nog en liten hemmafixare i mig oxå=) Va ännu en sväng på Bauhaus idag och köpte lite småplock samt virke till att bygga igen öppningen mellan köket och sovrum.. Christofer har inställningen "Hur svårt kan det va att göra själv" så vi får se hur det blir.. Men jag tror att han klarar det, min kille e duktig han..

Själv har jag haft som projekt att måla alla lister och dörrkarmar i vardagsrummet samt en dörr.. Imorrn blir det ännu mer målning i vardagsrummet då väggarna ska få sig en omgång till..

Ska lägga upp lite bilder nån dag så ni får se vilka framsteg vi gör..

Xoxo Marika

Trevlig helg!!!

Har nog få tillfällen längtat så mycket till helgen som den här veckan.. Visserligen kommer min  lediga helg bestå av jobb i lägenheten, blir nog att börja måla.. Men en sovmorgon hade jag nog tänkt ta i morrn iaf.. Hade jätte mycket idag med men för första gången den här veckan så va vi tillräckligt med personal.. Så himla skönt, vi fick slita på ganska bra ändå men vi va inte helt slutkörda..

Nån som har några kul planer i helgen??

Xoxo Marika


Helt död..

Just nu håller mitt jobb å våran renovering av lägenheten på att ta knäcken på mig.. Är  så tröttttttt....Mina dagar den här veckan har varit ganska lika, upp kl 5, jobba 10-11 timmar, åka till lägenheten å skura, slipa, handla grejer mm.. Hemma typ 20.30, äta, duscha, sova.. har varit tvungen att prioritera bort vissa grejer, bloggen har tyvärr  varit en sån sak.. Hade tur idag, trots att vi haft det helt sjukt stressig ända från frukosten behövde jag bara jobba över 40 min så va hemma lite efter kl 15.. Behövde en lugn stund för mig själv på soffan.. Trodde nästan jag skulle dö idag på lunchen hade alldeles för mycket gäster och för lite personal, tempot vi fick hålla va nästan omänskligt.. Känns aningen bättre nu när jag fått samla lite nya krafter..

Får ta vara på lugnet nu en stund, antar att Christofer kommer släpa med mig till lägenheten när han slutar.. Tro inte jag är nån bra hemmafixare, har för dåligt tålamod för sånt.. Men är bara att bita ihop.. Detta är ett projekt som jag absolut måste se till att slutföra..

Xoxo Marika



Lägenhet!

Har nog varit lite otydlig om våran nya lägenhet.. Har iaf köpt en=) Själva grejen va att en släkting till Christofer gick bort i vintras så vi fick köpa lägnheten efter honom.. 40 kvm på Södermalm (Zinkensdamm, nära södermälarstrand).. Dödsboet har haft hand om hyran fram tills vi tar över den i mitten av Mars..

Ska bli så skönt att ha något eget.. Hoppas va klara med det mesta och flytta in i början av april..

Xoxo Marika


X-fit..

Helt sjukt jobbigt pass, styrka för hela kroppen.. Höll nästan på att dö, men man vill ju inte va sämre än alla andra så bara att bita ihop.. Ser fram emot de kommande dagarna med träningsvärk..Instruktören va jätte bra, så ska kanske våga mig på fler pass..

Nästa uppgift blir att ta hand om disken här hemma.. Typ inga rena tallrikar å bestick kvar.. oups..

Xoxo Marika

Lite träning snart..

Ledig idag så skönt efter en helg med massa jobb, ser dock ut som om denna dag börjar bli fullbokad oxå..
Detta är vad jag har att göra:

* Gå till gymmet å träna
* Fixa nya P-piller
* Diska
* Åka till nya lägenheten å städa vidare
* Handla lite målargrejer med Christofer (när han slutar)
* Laga mat

Undrar varför jag sitter här och slöar egentligen.. Borde sätta lite fart.. Måste ladda lite först bara, för när jag väl börjar med listan kommer jag ha fullt upp hela dagen.. 

Vi börjar med träningen tror jag..'
Hörs sen..

Xoxo Marika


En bit på vägen..

Blev först jobb 8-13 , stressigt att jobba frukost som vanligt på söndagar men gick bra.. Sen direkt till lägenheten för nästa pass, har skrubbat en massa så just nu känns det hyfsat bra, tacksamt att städa när man märker så stor skillnad.. Super trött ikväll.. Har börjat kolla på Beck men finns risk att jag somnar i nyhetspausen..

Här e lite bilder jag tog idag.. (tror inte jag har lagt upp några innan)..

 
 

Saknas just nu kök som ni ser och hade tyvärr ingen bild på det som kommer bli sovrummet.. Kommer behålla trägolvet men allt ska målas, det kommer bli vårat projekt till helgen skulle jag tro..

Kommer bli en slitsam månad, men får hoppas det e värt det när allt e klart..

Xoxo Marika

Kök på gång..

Va och beställde vårat nya kök idag, kommer bli så bra..
Christofer har varit jätte duktig medans jag va på jobbet och rivit typ hela det gamla köket..

Själv kom jag hem för en stund sen, ska sova snart för jobbar frukost imorrn.. Blir en tur till lägenheten imorrn med, fortsätta skura i badrummet och kanske börja städa lite i resten av rummen. Är bjuden på fika hos Madeleine men som det ser ut nu kommer jag nog inte hinna.. Får se hur dagen artar sig.. Hon har bakat kanelbullar och det vill man ju inte missa..=)

Oj vad tiden springer iväg, är egentligen för trött för att sitta här och skriva.. Kommer bli en stressig dag på jobbet imorrn så behöver min sömn..

Hoppas ni har en trevlig lördagkväll!!

Xoxo Marika

Morgonpigg??

Från att ha varit en otroligt morgontrött person vågar jag mig nog faktiskt på att säga att jag ser mig själv som motsatsen nu.. Kl är lite över 11 och detta e mitt 2:a blogg inlägg, jag har gjort havregrynsgröt till frukost, gått en promenad på lite mer än 1 timme, varit i affären och handlat, kollat TV och precis börjat dricka på dagens första kaffe.. När man börjat vänja sig att gå upp kl 5 känns det som att kl 8 är sovmorgon..

Börjar jobba kl 14 idag så ännu nån timme kvar innan jag måste gå..

Va i nya lägenheten i går och började fixa lite, jag tog på mig att skura i badrummet, blev jätte stor skillnad men  har ännu lite kvar och kommer nog behöva skrubba ett par gånger till, men nu känns det inte äckligt längre.. Christofer fick göra lite manligare grejer som att börja riva i köket..

Har köpt ny vår jacka att gå promenader i som blev invigd denna vecka... Va tycks??



Ni som inte jobbar i helgen och tänkte gå ut på krogen, kolla in Najalla hon har lagt upp super bra sminktips.. Hon är utbildad make up artist för er som inte känner henne.. Så lita på hennes råd=)

Xoxo Marika

Middags tipset..

Tänkte ge ett  gott och enkelt middags tips till fredagkvällen..

Kycklingfilé med stekt potatis och crema balsamicosås



Väldigt lätt att göra. Kokade först potatisen, skar den i tjocka skivor, stekte i rapsolja, kryddad med salt..
Kycklingfilen är oxå stekt med grillkrydda, salt, peppar.. Såsen är köpt från Kelda (ni får gärna välja annan sås) värms upp i en kastrull på några minuter.. För att tallriken skulle se lite nyttigare ut la jag på sockerärtor och gul paprika.. 

Va jätte gott, man äter så sällan potatis hemma, eller vi gör det typ aldrig..

Xoxo Marika 

Doften av vår..

Efter en snöig och mulen morgon såg jag inte så positivt på denna dag väder mässigt, men solen pressade sig fram.. I stället för gymmet valde jag en promenad.. Det doftade vår  för första gången i år och solen värmde i ansiktet..  Tänk att så lite kan göra en så glad och pigg..

Xoxo Marika  

Fixar dag..

Ledig dag är lika med jobba hemma dag..
Än så länge har jag hunnit med att tvätta och städa.. Ska snart laga lite mat, ska träna ikväll och sen till nya lägenheten nästan direkt efter så tänkte göra matlådor till mig å Christofer så det går fort att äta ikväll.. Som ni märker har jag fullt upp..hehe..

Började dagen med havregrynsgröt med banan i och färsktbröd från affären för att få en bra start på denna dag.. Ska snart äta lite sallad och berocca..

Funderar ännu på vad jag ska göra till kvällsmat, har kyckling hemma som måste användas, men vet inte riktigt vad jag ska komponera ihop.. Något förslag nån??

Xoxo Marika

Liten gnista av hopp..

Hade nästan gett upp hoppet om att vår värld någonsin skulle kunna ta sig ur denna mörka, kalla tid, men idag på väg hem från jobbet så hade solen lyckats tränga sig fram mellan molnen och tempraturen va på plusgrader.. Då kändes det verkligen som att våren kanske inte är så långt borta ändå.. Hade tänkt åka till gymmet men blev en långpromenad i stället..

Skrev på papper till lägenheten igår.. Nu är det bara en jävla massa arbete kvar för mig och mina kära kille.. Får se hur kul det blir..=) Det bästa är ju iaf att jag får använda mina snygga arbetsbyxor lite mer..

Blev korvstroganoff å råris till kvällsmat,,  Och på tal om mat måste säga att jag gjorde en sjukt god sallad till kvällsmat igår, inspirerades av Skafferiets Kyckling/pesto sallad.. Har hittat en super god pesto på Prisextra lite dyrare men helt klart värd varenda krona, va nog en av de bästa salladerna jag käkat.. 

Xoxo Marika

Så va det måndag igen..

Har jobbat soft pass idag 10-16 och va ganska lugnt på lunchen.. Mycket skönt..

Blev träning direkt efter jobbet, testade ett core express pass idag och kan säga att min mage fick jobba riktigt ordentligt, får nog bli många såna pass innan sommaren=)
Mat ikväll blev en av Christofers favoriter stuvade makaroner och stekt falukorv, fixade även ihop en liten sallad till det.. Är riktigt mätt nu..

Imorrn ska vi skriva på papper till våran lägenhet, lite nervös nästan, stort steg för lilla mig..

Lovade lite bilder från i lördags så ni skulle förstå varför jag mådde så dåligt igår..hehe.. Här kommer ett litet urval..

 
 
 
 
 

Va inflyttningsfest hos Christofers en arbetskamrat och hans flickvän (bild nr 6)..

Hoppas på en bra vecka.. Träning, jobb och fix i nya lägenheten är vad som står på schemat, sen försöka klämma in lite sömn där i mellan.. Frukost pass på jobbet i morrn 6-14 så ska hoppa i duschen nu sen i säng..

Xoxo Marika


Ingen bra dag..

Va en lyckad fest igår och det har satt sina spår på hur jag mått idag kan jag säga.. Ska lägga upp lite bilder imorrn så förstår ni nog vad jag menar.. hehe..

Hade planer på vad vi skulle göra idag, men avbokade det mesta, gick och hyrde film å köpte pizza i stället.. Dagen har varit väldigt ohälsosam, men behövde verkligen det..

Stoffe ligger här på soffan å sover men ska väcka honom snart så vi kan se en film till..

Xoxo Marika



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu